Björn Natthiko Lindeblad kommer till Västsvenska Musiker Mot Cancer!

av | jan 27, 2020 | Konsert2018 | 0 Kommentarer

Björn Natthiko Lindeblad kommer och pratar på Västsvenska Musiker mot Cancer!

”Precis som dom flesta jag känner, har jag närstående som gått bort i cancer. Ibland alldeles för tidigt. Mest ont gjorde det när min brorson Jesper dog för fem år sedan, av en hjärntumör. Han var bara 10 år gammal. Så jag behövde ingen betänketid alls när jag blev inbjuden att bidra till ”Västsvenska Musiker mot Cancer” på Konserthuset den 10 november. 10 000 Västsvenskar om året får cancer. Att stötta forskningen för att fler skall överleva längre känns alldeles självklart.

Jag vill reflektera kring döden, kring medkänsla och kring att stå bredvid när någon vi älskar får cancer. Jag vet ännu inte exakt vad jag kommer att säga, men jag vet redan hur jag vill att du som kommer och lyssnar skall känna efteråt. Mer tillitsfull, mer förbunden med andra och mer försonad med livets förgänglighet.”

Björn Natthiko Lindeblad är finansvalpen som sadlade om och blev buddhistisk skogsmunk i 16 år, i både öst och väst. Natthiko var namnet han fick då han blev munk. Det betyder ”den som växer i visdom”. Sedan 2008 lever han åter ett liv i byxor, och verkar som talare, meditationslärare och poddare.

Vill du veta mer om Björn kan du gå in på:
www.natthiko.se

Här kan du hitta Björns guidade meditationer:

Läs mer om evenemanget och vilka artister som är med samt boka din biljett på Konserthusets Hemsida. Det går även bra att ringa 031-726 53 00.