Västsvenska artister mot cancer, lördagen 12 november 2022 på Göteborgs Konserthus!

Vi upprepar succén från 2016 och 2018 och samlar några av Västsveriges bästa artister för en konsert till förmån för livsviktig cancerforskning i Västsverige.

Information

När: 12 nov 2022

Var: Göteborgs Konserthus

Miriam Bryant

Det stod klart redan från början att Miriam Bryant var en alldeles särskild slags talang. Den kraftfulla rösten, karisman och den oemotståndliga charmen gjorde att publiken snabbt tog henne till sina hjärtan, men det var ändå som att det saknades en liten pusselbit – en sista byggsten.

Och det var under sin unisont hyllade medverkan i ’Så Mycket Bättre’ som den lades på plats. Den svenska publiken fick möta Göteborgs egen Bryant i hela sin filterlösa självklarhet och sedan dess har inget varit sig likt.

Missa inte denna unika möjlighet att se Miriam Bryant på Göteborgs Konserthus 12 november!

Bror Gunnar Jansson

Oavsett om han framträder solo eller med band, släpper svenska Bror Gunnar Jansson lös en blandning av southern gothic, blues, stoner, folk och psych. 

Han har gett ut totalt 5 album, två EPs, några singlar och medverkat i ett antal sidoprojekt. Han har turnerat intensivt i Europa och Nordamerika samt medverkat ett antal gånger i svensk och fransk TV (bland annat SVTs “På Spåret” och “Album de la semaine” i franska Canal+).

I september 2021 släpptes hans senaste album “Fearless Evil, Nameless Fear” och i april 2022 släpptes dubbelsingeln “For Blind Willie”. I september 2022 firar han 10 år sedan sitt självbetitlade debutalbum med en limiterad vinylutgåva och specialturné. 

David Urwitz

I drygt femton år har David Urwitz gett ut skivor och turnerat Sverige och Norge runt. Genom åren har han skapat sig en alldeles egen plattform med en trogen och hängiven publik. 

I sin musik skildrar Urwitz ofta en längtan, han är lika mycket en historieberättare som musiker och skriver och framför sina låtar med ett stråk av vemod men alltid med hoppet starkt lysande. 

På söndagarna hörs David också regelbundet som sidekick till Morgan Larsson i radioprogrammet SöndagsMorgan i P4.

Olivia Bergdahl

Olivia Bergdahl blev svensk mästare i Poetry Slam när hon var 17 år gammal, och sedan världsfyra året därpå. Hon har tidigare gett ut diktsamlingen Demo samt, med stråkkvartetten Olivias Poesiorkester, skivan Eldorado.

Efter Ekot kom ut våren 2015 och var Olivia Bergdahls första roman. 2019 utkom hon med Augustnominerade och kritikerrosade sonettkransen Barnet.

Våren 2022 är hon aktuell med romanen Vård & omsorg, en bok som forsar fram i en dialog mellan en mamma och hennes ofödda barn, en gripande roman om att som lyckligt gravid kastas in i det mörker som en cancerdiagnos är, och överleva.

Daniel Lemma

Daniel var med på första upplagan av Västsvenska artister mot caner 2016, och att välkomna honom tillbaka upp på Konserthusets scen känns förstås extra kul! 

Daniel Lemma slog igenom för exakt 20 år sen med albumet ”Morning Train” som blev titelmusiken till “Jalla Jalla”. Under 2021 släppte Daniel “Sörgårdens Tak” där han för första gången sjunger med eget material på svenska.

Albin Lee Meldau

Albin Lee Meldaus texter är emotionella och poetiska, och tillsammans med oerhört vackra melodier och en röst i världsklass visar han gång på gång hur fantastiskt bra han är på att berätta en historia, vare sig det är på Svenska eller Engelska. Han släppte sin debutsingel “Lou Lou” 2016, som blev spelad världen över. Singeln följdes av två EPs och en turné i Europa och USA. Debutalbumet “About You” kom 2018, samma år som Albin var med i “SÅ mycket bättre” där han gjorde succé med sina unika tolkningar, röst och musikalitet.
Albins personliga andra album “På svenska” kom 2021, där han med sin musik berättar om sin resa från drogberoende till att leva ett nyktert liv. Albins musik är populär världen över bland annat i USA. “Few singers can command an audience’s attention quite like Albin Lee Meldau. His voice is breathtaking, soulful, thunderous and impossible to ignore.”
– USA:s National Public Radio om Albin Lee Meldau efter hans främträdande på NPR Music Tiny Desk Concert

Matilda Sjöström

Göteborgs älskling Matilda Sjöström är ena halvan av pianopop-duon Steget, som varit en självklarhet i Göteborgs musikliv sedan många år tillbaka. De har skrivit hitten ”Såna som du” och är just nu precis färdiga med sitt tredje album. Sverigeturné pågår just nu men de ska såklart även ut å spela till våren när skivan släpps.
Matilda är också medlem i Nationalteaterns Rockorkester sedan tio år tillbaka, där hon bland annat sjunger Hanna från Arlöv och Ingelas sång.
Som soloartist verkar Matilda under aliaset Det Brinner och skapar gråtdisco med extremt ärliga och starka texter även här, fast i en dansdriven pop.