Tack vare resebidrag från Jubileumsklinikens cancerfond har jag kunnat delta på Swedish Radiation Research Association for Young Scientists (SWE-RAYS) workshop i Lund under 2019. SWE-RAYS är ett nätverk för unga strålningsforskare i Sverige där jag också sitter i styrelsen.

Syftet med workshopen var att skapa ett forum där vi som medlemmar kan träffas, få chans att presentera oss själva samt lära känna andra unga forskare inom samma område. Denna typ av workshop är väldigt betydelsefullt för unga forskare då SWE-RAYS erbjuder ett unikt diskussions- och presentationsklimat i och med att workshopen arrangeras av och för unga forskare.

Under konferensen höll vi i styrelsen workshop i hur man kan effektivisera sitt akademiska skrivande och hur man på presenterar sig själv och sin forskning. Detta är något som man som ung forskare behöver öva på för att bättre kunna nå ut med sin forskning till både allmänheten och andra forskar kollegor. Professor Sören Mattsson och Professor Freddy Ståhlberg från Lunds Universitet höll inspirerande föredrag om respektive syn på hur man gör karriär inom akademin.

Tusen tack för bidraget till konferensen!